Energieke Verhalen

“We hebben een website maar willen deze verbeteren, maar eigenlijk weten we niet zo goed hoe... Als we maar meer mensen bewust maken van duurzaamheid!”

Voor deze opdracht heb ik samengewerkt met een team van Honours studenten aan de HU, hier werkte Journalistiek en CMD samen aan hetzelfde project met opdrachtgever ANNE en de Provincie Utrecht om de website van Energieke Verhalen te verbeteren. Voor dit project ben ik bezig geweest met onderzoek in de wijk Overvecht in Utrecht waar men van het gas af moest. Midden in dit project brak het Corona virus uit waardoor alles in 1 klap digitaal moest, omdat het een project was naast onze studie liep het een stuk minder soepel dan daarvoor. Uiteindelijk hebben we de verschillende stukken van het project verdeeld waarbij ik de verantwoordelijkheid heb genomen om alles te managen. Uiteindelijk hebben we een advies gepresenteerd aan de opdrachtgevers waarin we de website een heel stuk simpeler wilde maken. Uit ons onderzoek was namelijk gebleken dat de doelgroep niet begreep wat het doel van de website was en wat zij hier mee konden doen. Dit hebben we voorgelegd met de oplossing om meer te focussen op de website.

Naast dit advies hebben we als team nog verschillende andere dingen opgeleverd als:

  • Logo
  • Interactief prototype voor de website
  • Merchandise voor in een webshop
  • Een intro video voor op de website
  • Een advies rapport

Dit project vond ik heel interessant, de opdrachtgevers wisten niet goed wat ze wilde en dit mocht ik in teamverband oplossen. Dit project liep naast mijn reguliere vakken en was het eerste project in teamverband tijdens mijn CMD studie met een échte opdrachtgever. Ik ben gedurende dit project voornamelijk contactpersoon geweest met de opdrachtgevers, docenten en teamgenoten. Naast de communicatie heb ik me ook met alle onderdelen binnen dit project bezig gehouden waardoor ik goed van alles op de hoogte was.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top