De Vorstin

Anja design - DeVorstin
Anja design - DeVorstin
Anja design - DeVorstin
Anja design - DeVorstin

De Vorstin

Mijn eerste fulltime stage was bij de Vorstin in Hilversum. Dit is een Pop Podium/Theater.

In deze stage was ik de grafisch vormgever. Ik heb veel verschillende dingen gemaakt en geleerd. Dit is waar ik onder andere mee bezig ben geweest:

 • Programma posters
 • Facebook banners
 • YPCA scherm afbeeldingen
 • Posters voor binnen en buiten van A3 tot A0 formaat
 • Programma poster voor aan de weg 
 • Reclame filmpjes voor in de bioscoop
 • Hekwerk doeken
 • Spandoeken
 • Advertenties voor in tijdschriften en kranten
 • Filmpje om vrijwilligers en stagiaires te werven
 • Flyers
 • Parkeerkaarten
 • Vormgeving van het jaarverslag 2016
 • Nieuwe huisstijl

Met dat laatste ben ik het langst bezig geweest. De andere opdrachten waren vaak vrij snel gedaan en kwamen elke keer weer terug. Maar de nieuwe huisstijl was wel een heel grote opdracht! Met deze opdracht ben ik begonnen met een vooronderzoek en heb ik concepten gemaakt en gepresenteerd. Daarna ben ik begonnen met de designs en toen ik die had laten zien, mocht ik een voorstel voor de Vorstin maken met betrekking tot de nieuwe huisstijl.

Flyer boekje

Dit is een flyer boekje dat ik bij de Vorstin gemaakt heb als maandprogramma. Het vorige boekje was gedateerd. Er waren geen afbeeldingen en weinig kleuren. Het boekje was toe aan vervanging.

Ik heb deze nieuwe flyer gemaakt met afbeeldingen en felle kleuren, zodat die goed opvalt. Ook voldoet deze aan de huisstijl en is zeer vernieuwend.

Het maken van dit flyer boekje vond ik erg leuk! Ik was erg vrij in de opdracht en mocht mijn eigen creativiteit gebruiken.

Anja design - DeVorstin

Nieuwe huisstijl

Er werd mij gevraagd of ik een nieuwe huisstijl wilde ontwerpen voor de Vorstin. De huisstijl was redelijk verouderd en veel mensen vonden het om die reden saai geworden. Er moest vernieuwing komen. En aangezien ik voor mijn stage 5 volle dagen in de week op kantoor zat, kreeg ik deze opdracht.

Ik startte met een vooronderzoek naar andere podia. Ook heb ik bij de Vorstin zelf goed om me heen gekeken. Het is belangrijk dat een podium zijn eigen identiteit heeft en daarom ben ik voor de Vorstin daar ook mee bezig geweest.

Het gebouw is een grote driehoek. Om die reden heb ik gekozen om ook veel hoeken in mijn ontwerpen terug te laten komen. De naam van de Vorstin begint met een V en dat is ook een hoek, het was dus erg leuk om hier mee te spelen en aan de slag te gaan!

Je ziet hier een poster die ik ontworpen heb, in de door mij ontworpen poster template voor de Vorstin. Het logo dat links onderin staat, is een logo waar ik best trots op ben. Het is een V van de Vorstin  maar op z'n kop een muzieknoot, ook is het nog een P van Podium.

Ook heb ik een ontwerp/idee gemaakt voor een nieuwe website en nog een aantal andere logo opties. De Vorstin moet nu zelf kijken of ze iets kan doen met mijn ideeën, het budget is altijd een lastig onderwerp bij een organisatie als deze. Wel heb ik erg genoten van dit project en heb ik er veel van geleerd! Ik hoop mijn ontworpen huisstijl in de toekomst nog terug te zien als ze de huisstijl ook daadwerkelijk gaan gebruiken.

Anja design - DeVorstin

Flyer

Deze flyer lijkt op het flyer boekje, maar dit is een A6 flyer die niet dubbelgevouwen wordt. Bij dit ontwerp heb ik het flyer boekje qua stijl helemaal overgenomen.

Anja design - DeVorstin

Posters

Elke week zijn er meerdere producties bij de Vorstin. Deze producties hebben allemaal hun eigen poster nodig. Sommige zijn extern gemaakt, maar de meeste moeten bij de Vorstin zelf gemaakt worden. Dit was mijn taak. Ik heb gedurende mijn hele stage periode alle posters gemaakt in en om het gebouw. Mijn posters hingen door heel Het Gooi. 

Hieronder staan een paar voorbeelden van posters die ik gemaakt heb.

Anja design - DeVorstin
Anja design - DeVorstin

Advertentie

Hieronder vindt je een aantal advertenties die ik mocht maken voor verschillende tijdschriften. Voor al deze tijdschriften was nog geen ontwerp, dus die mocht helemaal nieuw gemaakt worden.

Het eerste ontwerp is voor het tijdschrift Heaven, hier heb ik de punt van het gebouw mooi in terug laten komen. 

Het tweede ontwerp is voor het tijdschrift Aardschok. Dit is een metal/rock tijdschrift voor muziekliefhebbers. Dit heb ik zoveel mogelijk terug laten komen in het ontwerp.

En het derde ontwerp is voor magazine Oor.

Het laatste ontwerp was een spoed klusje, deze was voor een volledige krantenpagina. Ik ben er nog altijd erg trots op!

Anja design - DeVorstin
Anja design - DeVorstin
Scroll to top